Hialurom Tendon este indicat în tratamentul durerii și mobilității reduse în cazul afecțiunilor de:
Efectuăm Dexa Body Composition - raport complet compoziție corporală care constă în măsurarea masei de țesut adipos, muscular și osos.
Această investigație utilizează o tehnologie nouă - un osteodensitometru GE LUNAR PRODIGY PRO - echipament medical de ultimă generație.
Nou! Efectuam servicii medicale Osteodensitometrie - DEXA:
Osteodensitometria (DEXA) este o investigație foarte importantă de măsurare a densității osoase la nivelul întregului schelet inclusiv la nivelul vertebrelor, șoldului-col femural și antebraț, cu ajutorul careia medicul specialist poate stabili diagnosticul de osteopenie sau osteoporoză.
NOU! Pentru că ne dorim să vă oferim un program cât mai flexibil, începând cu 19 februarie 2022, avem deschis și Sâmbăta în intervalul orar 8:00-12:00 pentru solicitări recepție. Vă așteptăm!
Kinetoterapia, sau terapia prin mișcare, se folosește pentru recuperare medicală și constă într-un ansamblu de tehnici, metode și exerciții aplicate în funcție de fiecare pacient și afecțiunea pe care o prezintă.
În clinica noastră, aveți acces la proceduri de kinetoterapie, masaj terapeutic, exercitii si tehnici de recuperare, sub atenta supraveghere specializata, efectuată de Kt.Traian Mihail, in colaborare cu dl. Dr. Panfil Radu, medic ortoped.
Nou! Efectuam servicii medicale Ortopedice:
Aceste proceduri au rolul de a scădea durerea, tumefacția, contractura musculară, grăbește vindecarea și ajută la menținerea poziției corecte a regiunii afectate.
Medicul ortoped este cel care va decide tipul de imobilizare potrivit pentru fiecare pacient.
NOU! Efectuam consultatii de RADIOTERAPIE - medic specialist Dr. George Mihăilă.
Morfologia fetala reprezinta cea mai detaliata evaluare ecografica a fatului, astfel este posibil sa stii chiar din primele saptamani de sarcina, ce se intampla cu bebelusul tau, daca este sanatos si ce complicatii pot aparea mai tarziu.
Pentru orice organism in formare exista riscul de a dezvolta anumite defecte ce pot duce la aparitia unor malformatii congenitale. O parte dintre acestea se pot detecta din al doilea trimestru de sarcina prin intermediul morfologiei fetale.
Aceasta investigatie depisteaza 80% din totalul malformatiilor fetale, a explicat dr. Chetrar Vadim, medic primar ginecologie, specialist in cadrul clinicii MedicalTop.
Procedura poate fi folosita in ameliorarea durerilor artrozice din orice articulatie, in stadiu incipient si moderat din glezna, pumn, degetele mainii si ale picioarelor cat si durerilor din articulatia temporomandibulara si intervertebrala.
De asemenea, este indicat pentru durerea post-artroscopie in mediu artrozic, inclusiv dupa refacerea chirurgicala a structurilor intraarticulare, in primele 3 luni de la interventie.
NOU! Efectuam infiltratii cu plasma imbogatita cu trombocite - PRP
PRP este o interventie naturala foarte utila pentru grabirea vindecarii in urmatoarele cazuri:
Leziuni sportive cronice,durere articulara cronica si artroza, rupturi partiale de tendon/ligament, interventii artroscopice, alopecie, rejuvenare faciala
Studiile arata ca PRP-ul poate contribui la:
Orar recoltare: 07.00 – 10.00, de Luni pana Vineri
Recoltarea se face din sange prin metoda imuncromatografie aprobata de Ministerul Sanatatii.
Tomografia Computerizata, High-resolution CT (HRCT), ajuta la explorarea imagistica a plamanilor si depistarea leziunilor pulmonare rezultate in urma infectiei cu virusul COVID-19.
Dintre investigatiile imagistice, tomografia computerizata de inalta rezolutie (HRCT) reprezinta investigatia de cea mai mare calitate in evaluarea leziunilor pulmonare ulterioare infectiei COVID-19 și ajuta in special la monitorizarea in serie a persoanelor care au invins boala.
Despre utilizarea acestui tip de investigație la persoanele infectate, sau care au fost infectate cu COVID-19, putem spune ca este cea mai recomandata și performantă metoda, a explicat dr. Nita Bogdan, medic primar radiologie și imagistica medicală, specialist in cadru clinicii MEDIACALTOP.
In Statele Unite explorarea HRCT intra in protocolul preoperator chiar si in cazul unui test PCR negativ .
Vă așteptăm in clinica noastră - MEDICALTOP, unde avem cel mai performant Computer Tomograf de inalta rezoluție ( HRCT ) pentru depistarea și evaluarea corecta a leziunilor pulmonare cu infecția COVID-19, necesara si pentru persoanele care au invins boala pentru a se asigura ca nu au rămas cu leziuni pulmonare in urma infecției cu COVID-19.
Servicii medicale de Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna Septembrie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Medicii si pacientii la un click distanță prin serviciul de telemedicina accesand: https://www.medgo.ro/
DR. VADIM CHETRAR
MEDIC PRIMAR GINECOLOGIE
DR. NATALIA PRIPA
MEDIC SPECIALIST MEDICINA DE FAMILIE
Servicii medicale Medicina de familie la clinica MedicalTop
Începând cu luna martie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Medicina de familie.
Servicii medicale Endocrinologie decontate de CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna octombrie 2019 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Endocrinologie prin decontare cu CNAS.
Clinica noastră vă pune la dispoziţie un aparat de tomografie computerizată de generaţie 2019, capabil să execute, în premieră în judeţul Bacău, şi angio – computer tomografie la cele mai înalte standarde.
Tomografia computerizata (CT) foloseste razele X (roentgen) pentru a vizualiza in detaliu structura (morfologia) diferitelor organe ale corpului uman. Tomografia computerizata este folosita pentru a investiga diferite parti ale corpului precum capul, regiunea gatului, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele.
Angio – computer tomografia este metodă medicală investigativă utilizată pentru a vizualiza arterele şi venele din corpul uman. Folosind tehnologia tomografiei computerizate multislice şi cu ajutorul unei substanţe de contrast injectate în vasele de sânge se pot identifica stenoze (îngustări) ale acestora, anevrisme (dilatări ale pereţilor vaselor), disecţii, ocluzii sau malformaţii sangvine.
Kinetoterapeut specialist, Petrescu Luminita Emanuela
Informatii orar: Programul este în functie de pacienti, iar vizita se face cu programare
Cauzate de virusuri, hepatitele virale reprezinta inflamatia ficatului, ale carui celule distruse nu-si mai pot indeplini in totalitate functiile.
Hepatit virala este o boala cu evolutie indelungata(1 sau 2 luni).
In principal, exista 5 tipuri :A, B, C, D, si E cauzate de virusuri diferite.
Virusul A este responsabil de hepatita A, cea mai inofensiva si cea mai frecventa, a carei transmitere se face prin consumul alimentelor, in special al fructelor de mare si al apei potabile poluate cu fecalele persoanelor infectate. Perioada de incubatie este intre 2 si 6 saptamani. Hepatita A se intalneste cu precadere in tarile in curs de dezvoltare. Cu cat nivelul unei tari este mai ridicat, cu atat mai reduse sunt riscurile de infectie cu virusul hepatitei A.Totusi epidemii pot surveni intotdeauna, de exemplu in cazul conflictelor armate sau in urma catastrofelor naturale.
Virusul B este responsabil de hepatita B, mai putin inofensiva decat hepatita A, deoarece ea se poate prelungi mai mult de 6 luni si se poate croniciza (in medie intre 3 si 5%din cazuri).El se transmite pe cale sexuala si pe cale sangvina. De asemenea, virusul se mai poate transmite in timpul sarcinii prin intermediul placentei de la femeia insarcinata la copil. Perioada de iincubatie este, in general, de 45 pana la 90 de zile.
Virusul C, responsabil de hepatita C, se aseamana cu virusul hepatitei B, atat prin modul de transmitere (sexuala, sangvina, transplacentara), cat si prin riscul cronicizarii bolii
Virusul D nu se poate dezvolta decat la o persoana care are sau a avut hepatita B.
Virusul E a fost identificat in 1988. El a stat la originea unor epidemii in mai multe regiuni ale lumii.
Si alte virusuri pot afecta ficatul : virusul mononucleozei infectioase, citomegalovirusul, virusul rubeolei si al febrei galbene.
Oricare ar fi virusul in cauza, hepatita poate trece neobservata. Riscul rezida deci in faptul ca persoanele infectate transmit boala anturajului, fara sa o stie. Cel mai frecvent insa, hepatita debuteaza prin semne care ne fac sa ne gandim la o gripa, adica febra, astenie marcata, cefalee si stare de curbatura. Dupa o saptamana apara coloratie galbena a pielii si a sclerei(albul ochiului). Bolnavii constata ca urinele sunt inchise la culoare si iar scaunele- anormal de deschise la culoare. Bolnavii mai prezinta astenie fizica, lipsa poftei de mancare si greata. In general, hepatita virala se vindeca spontan.
Compplicatiile in hepatita A sunt cu totul exceptionale. In schimb, riscul de trecere intr-o forma cronica este mult mai mare pentru hepatitele B, C, D, si E cu persistenta simptomelor si a modificarilor probelor sangvine timp mai mult de 6 luni.Riscul acestor hepatite cronice rezida in faptul ca pot evolua spre o ciroza hepatica dupa o perioada de timp mai mult sau mai putin indelungata si pot conduce la aparitie unui cancer hepatic.
Exista 2 vaccinuri care asigura o protectie perfecta impotriva hepatitelor virale A si B. Aceste vaccinuri sunt recomandate in special persoanelor expuse la infectii(personal medical, heterosexuali si homosexuali cu numerosi parteneri), precum si celor care calatoresc in zonele cu risc (Africa, Asia, America de Sud). Dar ca masura de precautie, toata lumea isi poate face vaccinul.
Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos: