Hialurom Tendon este indicat în tratamentul durerii și mobilității reduse în cazul afecțiunilor de:
Efectuăm Dexa Body Composition - raport complet compoziție corporală care constă în măsurarea masei de țesut adipos, muscular și osos.
Această investigație utilizează o tehnologie nouă - un osteodensitometru GE LUNAR PRODIGY PRO - echipament medical de ultimă generație.
Nou! Efectuam servicii medicale Osteodensitometrie - DEXA:
Osteodensitometria (DEXA) este o investigație foarte importantă de măsurare a densității osoase la nivelul întregului schelet inclusiv la nivelul vertebrelor, șoldului-col femural și antebraț, cu ajutorul careia medicul specialist poate stabili diagnosticul de osteopenie sau osteoporoză.
NOU! Pentru că ne dorim să vă oferim un program cât mai flexibil, începând cu 19 februarie 2022, avem deschis și Sâmbăta în intervalul orar 8:00-12:00 pentru solicitări recepție. Vă așteptăm!
Kinetoterapia, sau terapia prin mișcare, se folosește pentru recuperare medicală și constă într-un ansamblu de tehnici, metode și exerciții aplicate în funcție de fiecare pacient și afecțiunea pe care o prezintă.
În clinica noastră, aveți acces la proceduri de kinetoterapie, masaj terapeutic, exercitii si tehnici de recuperare, sub atenta supraveghere specializata, efectuată de Kt.Traian Mihail, in colaborare cu dl. Dr. Panfil Radu, medic ortoped.
Nou! Efectuam servicii medicale Ortopedice:
Aceste proceduri au rolul de a scădea durerea, tumefacția, contractura musculară, grăbește vindecarea și ajută la menținerea poziției corecte a regiunii afectate.
Medicul ortoped este cel care va decide tipul de imobilizare potrivit pentru fiecare pacient.
NOU! Efectuam consultatii de RADIOTERAPIE - medic specialist Dr. George Mihăilă.
Morfologia fetala reprezinta cea mai detaliata evaluare ecografica a fatului, astfel este posibil sa stii chiar din primele saptamani de sarcina, ce se intampla cu bebelusul tau, daca este sanatos si ce complicatii pot aparea mai tarziu.
Pentru orice organism in formare exista riscul de a dezvolta anumite defecte ce pot duce la aparitia unor malformatii congenitale. O parte dintre acestea se pot detecta din al doilea trimestru de sarcina prin intermediul morfologiei fetale.
Aceasta investigatie depisteaza 80% din totalul malformatiilor fetale, a explicat dr. Chetrar Vadim, medic primar ginecologie, specialist in cadrul clinicii MedicalTop.
Procedura poate fi folosita in ameliorarea durerilor artrozice din orice articulatie, in stadiu incipient si moderat din glezna, pumn, degetele mainii si ale picioarelor cat si durerilor din articulatia temporomandibulara si intervertebrala.
De asemenea, este indicat pentru durerea post-artroscopie in mediu artrozic, inclusiv dupa refacerea chirurgicala a structurilor intraarticulare, in primele 3 luni de la interventie.
NOU! Efectuam infiltratii cu plasma imbogatita cu trombocite - PRP
PRP este o interventie naturala foarte utila pentru grabirea vindecarii in urmatoarele cazuri:
Leziuni sportive cronice,durere articulara cronica si artroza, rupturi partiale de tendon/ligament, interventii artroscopice, alopecie, rejuvenare faciala
Studiile arata ca PRP-ul poate contribui la:
Orar recoltare: 07.00 – 10.00, de Luni pana Vineri
Recoltarea se face din sange prin metoda imuncromatografie aprobata de Ministerul Sanatatii.
Tomografia Computerizata, High-resolution CT (HRCT), ajuta la explorarea imagistica a plamanilor si depistarea leziunilor pulmonare rezultate in urma infectiei cu virusul COVID-19.
Dintre investigatiile imagistice, tomografia computerizata de inalta rezolutie (HRCT) reprezinta investigatia de cea mai mare calitate in evaluarea leziunilor pulmonare ulterioare infectiei COVID-19 și ajuta in special la monitorizarea in serie a persoanelor care au invins boala.
Despre utilizarea acestui tip de investigație la persoanele infectate, sau care au fost infectate cu COVID-19, putem spune ca este cea mai recomandata și performantă metoda, a explicat dr. Nita Bogdan, medic primar radiologie și imagistica medicală, specialist in cadru clinicii MEDIACALTOP.
In Statele Unite explorarea HRCT intra in protocolul preoperator chiar si in cazul unui test PCR negativ .
Vă așteptăm in clinica noastră - MEDICALTOP, unde avem cel mai performant Computer Tomograf de inalta rezoluție ( HRCT ) pentru depistarea și evaluarea corecta a leziunilor pulmonare cu infecția COVID-19, necesara si pentru persoanele care au invins boala pentru a se asigura ca nu au rămas cu leziuni pulmonare in urma infecției cu COVID-19.
Servicii medicale de Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna Septembrie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Imagistica medicala / Tomografie computerizata cu decontare prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
Medicii si pacientii la un click distanță prin serviciul de telemedicina accesand: https://www.medgo.ro/
DR. VADIM CHETRAR
MEDIC PRIMAR GINECOLOGIE
DR. NATALIA PRIPA
MEDIC SPECIALIST MEDICINA DE FAMILIE
Servicii medicale Medicina de familie la clinica MedicalTop
Începând cu luna martie 2020 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Medicina de familie.
Servicii medicale Endocrinologie decontate de CNAS la clinica Medicaltop Bacau
Începând cu luna octombrie 2019 Clinica MedicalTop va ofera servicii medicale pentru specializarea Endocrinologie prin decontare cu CNAS.
Clinica noastră vă pune la dispoziţie un aparat de tomografie computerizată de generaţie 2019, capabil să execute, în premieră în judeţul Bacău, şi angio – computer tomografie la cele mai înalte standarde.
Tomografia computerizata (CT) foloseste razele X (roentgen) pentru a vizualiza in detaliu structura (morfologia) diferitelor organe ale corpului uman. Tomografia computerizata este folosita pentru a investiga diferite parti ale corpului precum capul, regiunea gatului, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele.
Angio – computer tomografia este metodă medicală investigativă utilizată pentru a vizualiza arterele şi venele din corpul uman. Folosind tehnologia tomografiei computerizate multislice şi cu ajutorul unei substanţe de contrast injectate în vasele de sânge se pot identifica stenoze (îngustări) ale acestora, anevrisme (dilatări ale pereţilor vaselor), disecţii, ocluzii sau malformaţii sangvine.
Kinetoterapeut specialist, Petrescu Luminita Emanuela
Informatii orar: Programul este în functie de pacienti, iar vizita se face cu programare
Este bine stabilit faptul ca fumatul constituie o grava amenintare la adresa sanatatii publice. In intreaga lume, exista la ora actuala 1.1 miliarde de fumatori. In tarile dezvoltate, 41% dintre barbati si 21% dintre femei fumeaza in mod regulat. In tarile in curs de dezvoltare, 50% dintre barbati si 8% dintre femei fumeaza. In fiecare an, se fumeaza cca 6000 miliarde de tigari. In aceste conditii, in fiecare an, se produc in lume 3.000.000 de decese datorate tutunului. In Romania, exista astazi peste 10.000.000 de fumatori. Date statistice confirma mereu ca tutunul este drogul cel mai de temut din lume. Date recente confirma faptul ca riscurile legate de tabagism sunt cu mult mai mari decat se credea pana acum, indeosebi atunci cand fumatul este prezent inca din adolescenta.
Din nefericire, exista o multime de efecte negative datorita fumatului:
Peste 80% din cancerele pulmonare si 50% din cancerele vezicii urinare ar putea fi prevenite, daca persoanele in cauza s-ar lasa de fumat.
Cei care se lasa de fumat incep sa se vindece aproape imediat. Pe masura ce nicotina si monoxidul de carbon sunt eliminate din organism, riscul de imbolnavire cardiovasculara legat de fumat scade dramatic. In ceea ce priveste riscul imbolnavirii de cancer, acesta scade mai lent, pericolul fiind tot mai mic, pe masura ce saptamanile si lunile trec.
Daca unele persoane reusesc sa se dezintoxice fara niciun ajutor, majoritatea recurg la un ajutor sub forma de substituienti de tutun, la acupunctura, la auriculoterapie.
Eliberati doar pe baza de retete medicale, substituientii de tutun se prezinta sub forma de timbre transdermice sau guma de mestecat ce contin nicotina cu concentratii diferite. Scopul administrarii acestor medicamente este acela de a ajuta pacientul sa-si infranga dorinta de a fuma prin reducerea treptata a cantitatii de nicotina eliberata, pana la dezintoxicarea completa. Dozarea medicamentului, adaptata la obiceiurile tabagice ale fumatorului, este determinata printr-un test de dependenta la nicotina. In toate cazurile, substituientii de nicotina necesita oprirea totala a fumatului, deoarece fumatul amplifica efectele nicotinei si poate provoca greata, dureri de cap si palpitatii.
Substituientii tutunului au un procent de reusita superior cifrei de 50%. Celelalte metode nu au facut niciodata obiectul evaluarilor riguroase; e dificil sa fie apreciate. Unele estimari avanseaza cifra de 25%. Desi exista numeroase cazuri de reluare a fumatului, tentativele de renuntare reprezinta indicatorul unei motivatii puternice si preced deseori oprirea definitiva a fumatului. S-a observat intr-adevar ca cea de-a doua incercare da rezultate mai satisfacatoare decat prima. In plus, statisticile arata ca, dupa primul an de abstinenta, riscurile de recidiva sunt reduse, intre 4 si 5%.
Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos: