Consecintele pierderii dintilor

Dacă nu ai grijă de dinții tăi, ei vor dispărea pur și simplu.

Pierderea dinților este normală la copii, unde la un moment dat în viața acestora, dinţii temporari se mişcă şi cad, dar sunt mai târziu înlocuiţi de dinţii definitivi. În caz contrar, pierderea unui dinte este nefavorabilă și, când se întâmplă la dinții definitivi, este rezultatul cariilor dentare sau al bolilor parodontale.


Cu zeci de ani în urmă era considerată normală pierderea dinților pe parcursul procesului de îmbătrânire. Dar dacă aveți dinți lipsă, pierdeți capacitatea de a mesteca alimentele și de a rămâne sănătoși. În zilele noastre există metode pentru a înlocui dinții lipsă sau pentru a vă îngriji de sănătatea orală în vederea păstrării dinţilor pe termen lung.

Cauzele pierderea dinţilor

Există diverse motive pentru pierderea dinţilor. Înțelegerea acestor cauze vă poate ajuta să conştientizaţi starea de sănătate a gurii şi să preveniți problemele care contribuie la pierderea dinților.

Lipsa igienei orale pot determina apariţia cariilor şi a problemelor parodontale, ceea ce poate duce în timp la pierderea dinților. Dentiștii recomandă să vă spălați de cel puțin două ori pe zi pe dinţi și să utilizaţi aţa dentară, pentru curăţarea spaţiilor dintre dinţi, care nu pot fi igienizate prin altă metodă. De asemenea, este recomandată vizita la medicul dentist la fiecare şase luni pentru consult, detartraj şi periaj profesional.

Alimentația inadecvată

Alimentele care conţin o cantitate mare de zahăr, carbohidrați şi acizi vă pot deteriora dinții și gingiile. Astfel de diete inițiază aparitia cariilor dentare.

Obiceiurile vicioase

ruxismul (scrâşnitul dinţilor) macină dinţii de-a lungul timpului și le reduce dimensiunea. Oamenii, care scrâşnesc puternic pot să-şi fractureze dinţii. Fumatul sau tutunul masticabil determină şi întreţin apariţia bolilor gingivale, care duce la pierderea dinţilor.

Sporturile de contact

Unii copii şi adolescenţi joacă regulat sporturi de contact. Acestea includ fotbal, hochei, baschet, arte marțiale. Purtarea unei protecții (gutiera) este foarte importantă pentru a preveni apariţia traumelor dentare.

Articol adaugat in: 13-08-2019
Vizualizari: 3144

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.

Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos:

 
 
* Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Cabinet Medical Boana s.r.l. in conformitate cu Politica de confidentialitate