Ochelarii de vedere

            Achizitionarea unei perechi de ochelari de vedere potriviţi este un proces complex şi foarte important. Pe lângă afecţiunea medicală pe care trebuie să o tratezi, ochelarii de vedere trebuie aleşi în funcţie de confortul pe care îl oferă şi aspectul plăcut.

            O pereche de ochelari de vedere nepotriviţi pot duce la lăcrimare, dureri de cap, ameteli, senzatia de a calca in gol, înroşirea ochilor sau chiar la agravarea problemelor deja existente. Este foarte important să apelezi la specialişti atunci când îţi alegi ochelarii de vedere, optometristii nu pot pune un diagnostic daca este cazul de vreo boala, cum ar fi cataracta, glaucomul, dezlipirea de retina, strabismul si nici nu pot elibera o reteta pentru farmacie, in cazul in care este nevoie de un tratament pentru ochi, de aceea este indicat sa faci consultul la un medic oftalmolog. Deasemenea este important ca ochelarii de vedere să aibă dioptriile potrivite şi să asigure confortul ochilor.


            Ochelarii de vedere nu sunt şi de protecţie. Lentilele se topesc la contactul cu şpanul încins de la polizor, aparatul de uscat parul, uscatorul de maini etc, deoarece plasticul este sensibil la temperaturi ridicate si se dilata. În astfel de cazuri trebuie schimbată lentila, dar există ochelari pentru protecţie.

            Ţineţi tot timpul ochelarii în toc pentru a-i feri de intemperii şi a evita să fie striviţi. Nu îi lăsaţi în zone expuse la soare şi căldură, ca de exemplu pe bordul maşinii sau în torpedou. Ochelarul de vedere se va ţine în toc sau suspendat de un şnur special şi nu pe cap, la buzunar sau agăţat de cămaşă, pulover, tricou etc. Dacă aveţi ochelari de citit sau purtătorul este un copil, atunci este indicat să purtaţi un şnur care elimină nevoia de a pune ochelarul în toc şi pentru a evita alunecarea involuntară a acestora când vă aplecaţi.

            Aveti mare grija cu ce va curatati ochelarii. NU folositi spray-uri, lavete sau alte solutii de sters ochelarii cumparate din supermarket-uri, farmacii, piete sau alte locuri care nu sunt specializate pentru a vinde astfel de produse. Cumparati INTOTDEAUNA spray-uri, lavete, snururi, tocuri sau orice aveti nevoie pentru ochelarii dumneavoastra din opticile medicale. Nu stergeti niciodata ochelarul pe uscat, pentru a sterge ochelarul folositi spray-uri, apa si sapunul, servetele umede speciale pentru ochelari cumparate din opticile medicale.

            Ochelarii de vedere care se gasesc gata facuti cu dioptrie, in piete, in supermarket-uri,  la farmacii, pe internet sau in alte locuri care nu sunt specializate, cum ar fi opticile medicale NU CORESPUND NICIODATA cu prescriptia medicala data de un medic oftalmolog, cu distanta interpupilara si dioptriile fiecaruia si pot duce la agravarea vederii, chiar daca pe moment aveti impresia ca vedeti foarte bine.

            Mare atentie de unde va procurati ochelarii, atat la rama, cat si la lentile trebuie sa aveti un certificat de garantie, care sa corespunda cu rama si  lentila solicitata de dumneavoastra. Cand va ridicati ochelarul din opticile medicale veti primi o garantie pe rama si lentile, demolensurile de la rama, un certificat de garantie pentru lentile pe care scrie tratamentele care au fost aplicate pe lentila si o laveta de sters ochelarul.

            Nu incercati sa manevrati ochelarul acasa daca sunt necesare unele reglaje (indoit dupa ureche, cabrat rama, schimbat pernite si suruburi, etc). Daca aveti de facut aceste reglaje mergeti la optica medicala unde va poate ajuta oricand un optician sau personalul din optica, care se ocupa de consultanta dumneavoastra si va ofera toate informatiile de care aveti nevoie.

            Cumparati intotdeauna ochelarii de vedere si de soare din opticile medicale.

AVETI GRIJA DE OCHII DUMNEAVOASTRA!

Articol adaugat in: 04-07-2017
Vizualizari: 4370

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii. Afla detalii aici.

Poti descarca formularul standard in format pdf de aici, il poti completa si ulterior trimite la adresa sau poti completa formularul de mai jos:

 
 
* Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Cabinet Medical Boana s.r.l. in conformitate cu Politica de confidentialitate