Articole medicale

Alimente esentiale pentru oase puternice

Alimente esentiale pentru oase puterniceImportanta dietei bogate in calciu

Daca veti consuma alimentele corecte este mai usor ca niciodata sa va imbogatitit dieta cu calciu, vitamina D si nutrienti esentiali! In cazul in care sunteti unul din pacientii diagnosticati cu osteoporoza, deja sunteti constient probabil, de importanta dietei in prevenirea agravarii conditiei dumneavoastra de sanatate.
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 4651
Citeste mai mult...

Alimentatia sanatoasa cand suntem bolnavi!

Reguli prevenire toxiinfectii alimentareIn cazul persoanelor bolnave, alimentatia sanatoasa si echilibrata este o adevarata provocare, in special daca aceste sufera de o boala cornica, precum: cancerul, artrita sau chiar depresia.


Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 3209
Citeste mai mult...

Zece pasi pentru a scapa de fumat

Zece pasi pentru a scapa de fumatSunt necesare substituente pentru placerea fumatului. Se pot obtine satisfactii orale de la gustari cu putine calorii, guma de mestecat sau scobitori, consumul de apa sau suc de fructe, mestecarea unui morcov sau a tulpinilor de telina, decojirea de seminte de floarea soarelui.
Mainle pot fi ocupate cu un puzzle pentru degete, creioane sau lingurite pentru amestecat cafeaua. Este bine ca aceasta trusa sa fie tot timpul pregatita si sa insoteasca persoana care renunta la fumat cat timp are nevoie de ea.
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 2026
Citeste mai mult...

Alimentatia in sezonul rece

Alimentatie sanatoasa in sezonul receDeoarece alimentatia are un rol determinant pentru sanatatea noastra, aceasta trebuie sa fie adecvata varstei si trebuie adaptata in ermanenta nevoilor calorice ale organismului. Odata cu venirea iernii, organismul nostru este mai vulnerabil, datorita temperaturilor scazute, iar obiceiul de a manca sanatos devine si mai important. 

E demonstrat faptul ca 70% din sistemul imunitar al organismului este situat in intestin. Ca urmare, este evident ca printr-o alimentatie corect ne putem mentine si creste rezistenta la imbolnavire, inclusiv la infectiile frecvente in timpul iernii.
In Romania, un copil sufera, in medie, de 5 – 6 raceli pe an, iar un adult de 2 - 4 raceli pe an.

Care sunt solutiile si ce alimente ar trebui sa consumam pe parcursul iernii, pentru a ne asigura un sistem imunitar puternic?
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 1152
Citeste mai mult...

Cazurile severe de gripa nu apar la batrani, ci la persoane de varsta medie

Cazuri severe de gripa la persoane de varsta medieCazurile severe de gripa noua nu apar la persoanele varstnice, asa cum ar fi fost de asteptat, ci la oamenii de varsta medie, a atras atentia, duminica, directorul general al Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei, Marius Savu. El a explicat fenomenul prin faptul ca varstinicii prezinta o imunitate mai puternica,intrucat au "in istoria organismului" anticorpi din perioada gripei din anii 40.
In context, Marius Savu a spus ca nu are cunostinta de o reactie severa a vaccinului si da dat asigurari ca acesta prezinta siguranta.
El a mai spus ca in statele din vest, rata imbolnavirilor a scazut dupa ce o mare parte a populatiei s-a vaccinat.
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 1248
Citeste mai mult...

Tinerii fumatori prezinta riscuri crescute de sinucidere fata de nefumatori

Risc crescut de sinucidere la tinerii fumatori
Baietii care fumeaza constant incepând cu varsta de 14 ani sunt de patru ori mai dispusi la acte suicidare pâna la varsta de 34 de ani, decât ceilalti tineri, arata un studiu finlandez, citat de Reuters Health.

"Consideram aceasta descoperire este importanta deoarece unul din cinci adolescenti finlandezi sunt fumatori de la 14 ani", a declarat dr. Kaisa Riala din Spitalul Universitar Oulu din Finlanda.

Dr. Riala a analizat informatii culese de la 10.934 de indivizi nascuti in Finlanda in 1966, folosind date din registrul national al spitalelor din Finlanda. Datele despre fumatorii pâna la varsta de 14 ani au fost obtinute prin chestionare.
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 1995
Citeste mai mult...

Reguli de prevenire a toxiinfectiilor alimentare transmise de ministerul sanatatii

Reguli prevenire toxiinfectii alimentareMinisterul Sanatatii Publice recomanda populatiei respectarea regulilor de baza ale unui comportament de prevenire a imbolnavirilor prin toxiinfectii alimentare sau alte boli cu transmitere digestiva, ca urmare a cazurilor inregistrate din aceasta cauza, in special in focare familiale.
Potrivit unui comunicat de presa remis marti, NewsIn, Ministerul Sanatatii Publice (MSP) atentioneaza cetatenii sa evite prepararea alimentelor cu mai mult de doua, trei ore inaintea consumului, in cazul in care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate, precum si asigurarea pastrarii alimentelor la temperaturi de 4 – 80 C, in cazul produselor ce vor fi consumate la mai mult de trei ore de la preparare.
Articol adaugat in: 28-06-2015
Vizualizari: 1939
Citeste mai mult...