Kinetoterapie

Clinica Medicaltop Bacau - cabinete medicale specializate - Kinetoterapie

Kinetoterapia se ocupa cu studiul mecanismelor neuromusculare si articulare care asigura omului activitatile motrice normale. Kinetoterapia face parte din medicina fizica - specialitate terapeutica care utilizeaza ca metode: miscarea, caldura, curentul electric, climatul, masajul si apa. Kinetoterapia este cea mai noua componenta a medicinii fizice si reprezinta metodologia de baza pentru consolidarea sau refacerea functiilor unor parti ale corpului uman afectate de boala sau de traumatisme.

Kinetoterapia are doua roluri primare :

- profilactic (cuprinde toate metodele si mijloacele de realizare a tratamentului prin care urmarim: prevenirea agravarii sau aparitiei complicatiilor in unele boli (profilaxie secundara); mentinerea unui nivel functional bun sau cresterea nivelului functional, dupa caz (profilaxie primara - gimnastica de intretinere, gimnastica aerobica, jogging)

- de recuperare (terapeutic) (reprezinta sectiunea cea mai importanta in programul de recuperare medicala si vizeaza, prin intermediul unor programe terapeutice, refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional existent, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de readaptare functionala).

KINETOTERAPIE - RECUPERARE MEDICALA
MASAJ TERAPEUTIC
ELECTROTERAPIE (ELECTROSTIMULARE CU TERMOSAUNA)
ULTRASANOTERAPIE - ULTRASUNETE
GIMNASTICA MEDICALA - CRIOTERAPIE

Personal specializat:

KT. EMANUAELA LUMINITA PETRESCU

KINETOTERAPEUT
Servicii Kinetoterapie

- masaj terapeutic,
- electroterapie -electrostimulare cu termo sauna, 
- gimnastica medicala-crioterapie
- ultrasonoterapie-ultrasunete

Program:

Marti: 09:00 - 15:30
Joi: 09:00 - 15:30